Training Gezond en Effectief Stemgebruik2019-03-12T15:09:54+00:00

Training gezond en effectief stemgebruik

Het gezond en effectief gebruik van de stem is van essentieel belang voor mensen die voor hun beroep hun stem veel gebruiken. Langdurig spreken zorgt ervoor dat je een verhoogd risico op stemproblemen hebt. Vaak ontstaat er hierdoor ziekteverzuim. Dan zoekt men vaak pas hulp. De herstelperiode en de prognose van stemklachten zijn veel beter bij een preventieve stemtraining. Met de Training Gezond en Effectief Stemgebruik leer je gezond en effectief je stem te gebruiken. Voorkomen is beter dan genezen!

Voor wie?

Deze training is zeer geschikt voor mensen die voor hun beroep hun stem veel gebruiken, ook wel beroepssprekers genoemd. Docenten, presentatoren, managers, acteurs, zangers, luchtverkeersleiders, advocaten, verkopers, telefonisten, artsen en nieuwslezers zijn voorbeelden van beroepssprekers.

Wat leert u?

Tijdens deze training leer je vaardigheden met betrekking tot het gebruik van een correcte lichaamshouding, efficiënte ademhaling, gezond stemgeluid, gepast volume, gepast tempo, duidelijke articulatie, ontspannen spreektoonhoogte en intonatie. Je krijgt persoonlijke en concrete tips en adviezen om je stem gezond te gebruiken. Na afloop van de training heb je inzicht in de werking van de stem en kun je de geleerde vaardigheden over gezond en effectief stemgebruik implementeren in het uitoefenen van je beroep.

Interesse? Neem contact op!